Mirjami Tervonen

Rouva Ruskosta, Turun kupeesta

Yhdistystoiminta on aina ollut lähellä sydäntäni. Yhdessä tekemällä pääsemme yhteiseen päämäärään ja opimme samalla aina jotain uutta toisiltamme.

Yhdistystoiminta on perheessämme muutenkin vahvassa roolissa. Aviomies Jouko toimii muutamien yhdistysten talouspäällikkönä tai rahastonhoitajana - miten se missäkin sääntöön on kirjattu.  Päivätoimessaan hän toimii joukkoliikennesuunnittelun parissa. 

Perheemme nuorimies asustelee omillaan morsiamensa ja kissansa kanssa, onneksi ei kuitenkaan kovin kaukana meistä.

Päivätyössäni toimin kuljetusalan edunvalvontayhdistyksen toimistosihteerinä ja työkenttäni on monipuolinen. Koulutukseltani olen laskentatoimen merkonomi.

Ajatuksia vanhempaintoiminnasta

Poikani aloittaessa koulun 2001 alkoi taipaleeni vanhempainyhdistystoiminnan parissa. Toimin usean vuoden poikani koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtajana.

Vuosina 2003 ja 2004 olen saanut ollut perustamassa kahta hienoa yhdistystä. Päivänvalonsa näkivät Turun alueellinen vanhempainyhdistys Turvary ry sekä Tukivaarit ry, Medfostrare rf, joka nyt tunnetaan nimellä Kouluvaarit ry, Farfar i skolan rf. Hienoja herrasmiehiä, jotka toimivat lastemme tukena kouluissa Turun seudulla.

Myös Suomen Vanhempainliiton toiminnassa olen ollut mukana. 

Liikenneturvallisuus on aina ollut sydäntä lähellä

Vuosien varrella on ollut upeaa tehdä ja olla vaikuttamassa liikenneturvallisuusasioita. Asia on edelleen minulla tärkeä niin työ, kuin vapaa-ajan toiminnassa. 

Mitä annettavaa Vanhempaintoiminnan mentoriverkostoon?

Mentorointi on tiedon ja osaamisen sekä hiljaisen tiedon siirtämistä. Mutta myös sitä, että mentori oppii itse mentoroidessaan jotakin uutta. Jokainen meistä voi aina oppia jotain uutta ja arvostamalla toinen toisiamme voimme päästä parempaan yhteiseen päämäärään.  

"Yhdistystoimijana taidan olla sääntöjen ja asioiden suhteen jopa ehkä tiettyyn rajaan saakka aikamoinen pilkun viilaaja.

Haluan olla tukemassa toimijoita asioiden sujumiseksi vaivattomasti, mutta kuitenkin yhdistyslain ja kirjanpitolain sekä asetuksen mukaan.

Jakamalla osaamistani niin kirjapidon kuin yhdistystoiminnan kentällä, haluan olla tukemassa yhdistysten ja vanhempaintoimijoiden toimintaa ja auttamassa heitä eteen tulevissa haasteissa.


Voinko minä olla apuna?

Ole yhteydessä, kerron mielelläni lisää!

Huom! 

Kun lähetät viestin tämän lomakkeen kautta, sen voivat lukea kaikki Vanhempaintoiminnan mentoreiden hallituksen jäsenet.