Mika Jokinen

Kahden aikuisen tytön isä Vantaalta

Olen tehnyt järjestöyhteistyötä sen eri muodoissa yli 30 vuotta, paikallisella ja valtakunnallisella tasolla. Olen hyvä aloittamaan asioita ja viemään ne maaliin. Minusta on mukavaa tarttua erilaisiin haasteisiin!

Hyvä aikaansaava yhteistyön ilmapiiri muodostuu mielestäni erilaisista ihmisistä, joilla on monipuolista osaamista ja kykyä käsitellä ja hoitaa yhteisiä asioita. Kaikki onnistuu, kun on yhteinen tahto ja yhdessä tekemisen halu! Koen ihmisten erilaisuuden samaan aikaan sekä haasteena, että voimavarana.

"Järki johtaa päätelmään, tunne johtaa toimintaan. Molempia tarvitaan!

Mitä annettavaa Vanhempaintoiminnan mentoriverkostoon?

Minun vahvuuksiani ovat strategiaosaaminen, toiminnan ja verkostojen johtaminen ja kehittäminen, viestintä ja vuorovaikutus, sekä kokemus kuntatasoisesta ja valtakunnallisesta vanhempaintoiminnasta.

Erilaiset yhdistystoiminnan perustamiseen, toiminnan suunnitteluun, palveluiden tuotteistamiseen, strategiseen johtamiseen, sekä vapaaehtoistoimijoiden motivointiin ja ohjaamiseen liittyvät asiat ovat minulle hyvin tuttuja. Olen toiminut vanhempaintoiminnassa paikallisella, alueellisella ja valtakunnallisella tasolla. Kaikilla näillä toiminnan tasoilla olen myös johtanut toimintaa: Suomen Vanhempainliitossa, Vantaan vanhempainyhdistysten alueyhdistys VANVARY ry:ssä, sekä paikallisissa yhdistyksissä.

Olen ollut perustamassa lukuisia vanhempainyhdistyksiä, sekä tukenut alueellisen toiminnan käynnistämistä eri puolella Suomea. Olen Suomen ensimmäisen kunnallisen vanhempien sisäilmatoimikunnan perustajajäsen ja on minulla ollut ilo toimia myös lukion vanhempainyhdistyksen puheenjohtajana Etelä-Tapiolan lukiossa Espoossa.

Minun ajatteluani leimaa se, että pystyn helposti hahmottamaan moniulotteisia ja -vaikutteisia asioita. Olen ennakkoluuloton ja helposti syttyvä asioiden aloittaja. En juuri säästele itseäni, kun asiat pitää saada maaliin. 

Haluan onnistua yhdessä!

 "Johtaminen ei ole vain kauniita puheita, se on myös tekoja! 

Jotta yhteiset asiat  saada maaliin, tarvitaan oikeaa asennetta ja osaamista! Tarvitaan kykyä johtaa ja toimia, sekä saada myös muut mukaan. Tunnistan itsessäni turhautumista, jos jäädään jankkaamaan turhanpäiväisiä asioita. Silloin olen aktiivisen ratkaisukeskeinen ja pyrin eteenpäin. 

Poliittisesti olen sitoutumaton ja teen mielelläni yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa yli puoluerajojen.

Vanhempaintoiminnan mentorit ry:n perustajajäsen ja puheenjohtaja

Teen kaikkeni, että mentoriverkosto saa siivet selkään. Yhdistyksen toimintasuunnitelma antaa raamit toiminnan johtamiselle, jota teen yhdessä kaikkien Vanhempaintoiminnan mentorit ry:n hallitusjäsenten kanssa. 

Yhteistyö mentoreiden, jäsenten ja muiden sidosryhmien kanssa tekee verkostosta todellisen!

Mikan LinkedIn-profiili
Mika Facebook-profiili


Voinko minä olla apuna?

Ole yhteydessä, kerron mielelläni lisää!

Huom! 

Kun lähetät viestin tämän lomakkeen kautta, sen voivat lukea kaikki Vanhempaintoiminnan mentoreiden hallituksen jäsenet. 

Voit myös soittaa: 045 189 1839