Uutiskirje 5.2019

21.5.2019

Ajankohtaista Vanhempaintoiminnan mentoreissa

Kesäinen tervehdys Vanhempaintoiminnan mentoreista! Kun kirjoitamme tätä uutista, helleraja on rikki ainakin eteläisessä Suomessa. Aurinkoa ja linnunlaulua. Yhtä mukavissa merkeissä meillä on kerrottavaa myös toiminnastamme - tervetuloa mukaan!

Vuosikokous 31.3.2019

Vanhempaintoiminnan mentoreiden sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 31.3.2019. Kokouksessa laitettiin pakettiin vuosi 2018 ja vahvistettiin 2019 suunnitelmat.

Yhdistyksen hallitus sai uudeksi jäseneksi taloushallinnon ammattilaisen Mirjami Tervosen Ruskosta. Mirjami valittiin myöhemmin pidetyssä hallituksen järjestäytymiskokouksessa yhdistyksen uudeksi rahastonhoitajaksi. Hänen erityinen mentorointialueensa on yhdistyksen hyvä hallinto ja talous.

Katso vuosikokouksen hyväksytty aineisto täältä

Katso hallituksen yhteystiedot täältä

Toimintasuunnitelma 2019

Vanhempaintoiminnan mentoreiden toiminnan käynnistäminen ja perustan luominen jatkuu. Lisäämme edelleen tunnettuutta vuorovaikutuksen ja viestinnän keinoin, sekä teemme yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.

Pyrimme luomaan yhdistykselle oman tunnistettavan identiteetin vanhempaintoiminnan mentoriverkostona – joukkona kokeneita vanhempaintoimijoita eri puolella Suomea.

Haluamme osoittaa uudenlaista ja modernia tapaa toimia. Siinä maantieteellisesti etäällä toisistaan olevat henkilöt voivat tehdä merkittävää, vakuuttavaa ja vaikuttavaa yhteistyötä. Verkottua, sekä saada ystäviä ja virtaa myös omaan elämään. Keskiössä on yhteistyö, sekä toisten auttaminen mentoritoiminnan avulla. Pyrimme suunnitelmista konkretiaan. Sen toteuttamiseksi haemme uusia jäseniä verkostoon. 2019 aikana kokoonnumme yhteen jonnekin päin Suomea.

Lue lisää: Toimintasuunnitelma 2019

Jäsenet ja jäsenmaksut

Haemme mentoriverkostoon jäseniä koko Suomesta!

Oletko sinä kokenut vanhempaintoimija? Kiinnostaisiko sinua tulla mukaan toimintaan?
Ole rohkeasti yhteydessä!

Vuotuinen jäsenmaksu 2019 on 50 eur. Jäsenmaksulaskut on lähetetty jäsenten sähköpostiosoitteisiin.

Lue lisää jäsenyydestä

Jäsenjärjestöavustus

Suomen Vanhempainliito maksoi 14.5.2019 Vanhempaintoiminnan mentoreille 2.000 euron suuruisen jäsenjärjestöavustuksen (STEA) toiminnan pyörittämiseen ja kehittämiseen 2019.

Avustus on toiminta-avustusta toimintasuunnitelman mukaiseen toimintaan, jonka avulla Vanhempaintoiminnan mentorit ry vahvistaa toimintaedellytyksiään yhteistyön ja vuorovaikutuksen, sekä verkostoitumisen kehittämiseksi.

Avustus mahdollistaa toiminnan viemisen uudelle tasolle. Kiitos Vanhempainliitto!

Tilaisuudet ja tapahtumat

Kuntakohtaisten vanhempaintoimijoiden kesäpäivät

Vanhempaintoiminnan mentorit osallistuu Suomen Vanhempainliiton kuntakohtaisten vanhempaintoimijoiden kesäpäiville 24.-25.8.2019. Mentorit tekee yhteistyötä liiton kanssa päivien ohjelman kanssa ja mentoroi alueyhdistyksen toiminnan johtamiseen liittyvän ohjelmaosuuden.

Vanhempainliitto julkaisee kutsun yhteydessä mentoreiden tekemän ennakkokyselyn, jonka tulokset vaikuttavat tarkempaan esityksen sisältöön. Sinulla on siis mahdollisuus vaikuttaa!

Lue lisää Vanhempainliiton sivuilta

Menroriverkoston tapaaminen syksyllä 2019

Syksyllä 2019 yhdistys järjestää Mentoriverkoston tapaamisen jonnekin päin Suomea. Tilaisuus pyritään suunnittelemaan ja toteuttamaan yhteistyössä olemassa olevan tai perustettavan alueellisen vanhempainyhdistyksen kanssa. Suunnittelussa tehdään yhteistyötä myös Vanhempainliiton kanssa.

Mahdollisuus yhteistyöhön!

Onko teidän kunnassa mietitty alueellisen vanhempaintoiminnan käynnistämistä? Kaipaako vanha toiminta uutta virtaa? Onko toiminnassa jokin haaste, joka kaipaa hieman mentorin apua?

Jos vastaus on kyllä, ole meihin yhteydessä! Syksyn tapahtuman suunnittelu on käynnissä ja emme vielä ole lyöneet lukkoon tapahtumapaikkaa. Jos meillä löytyy yhteinen tavoite, voimme tulla teidän luoksenne.

Soita puheenjohtaja Mika Jokiselle: 045 189 1839

Kotisivujen uusi ilme

Yhdistys työstää uuden ilmeen mukaisia kotisivuja, jotka avataan kesällä 2019. Seuraa uutisointia ja tule mukaan!
Ota myös yhdistyksen Facebook-sivu seurantaan

Lomat

Vapaaehtoistyössä on tärkeää osata myös ladata akkuja. Yhdistys on lomalla seuraavasti:

  • Kesäloma 17.6.-31.7.2019
  • Joululoma 16.12.-5.1.2020
  • Talviloma 17.-23.2.2020

Loma-aikoina kiireisiin yhteydenottoihin vastaa yhdistyksen puheenjohtaja (varalla varapuheenjohtaja).

Vanhempaintoiminnan mentorit toivottaa kaikille ystävilleen

Oikein hyvää ja lämmintä kesää!