Onnea 2-vuotiaalle!

11.3.2020

Päivälleen kaksi vuotta sitten 11.3.2018 neljä kokenutta vanhempaintoimijaa (Oili Airaksinen-Rajala Vaasasta, Mika Jokinen Vantaalta, Tuula Peltoniemi Ilmajoelta ja Tiina Viljakainen Kuopiosta) perustivat Vanhempaintoiminnan mentorit ry:n allekirjoittamalla yhdistyksen perustamiskirjan. 

Nyt kaksi vuotta myöhemmin Vanhempaintoiminnan mentorit ry jatkaa virkeänä 2-vuotiaana vanhempaintoiminnan verkostojen vahvistamista ja toiminnan vakiinnuttamista.

Uudenlainen ja moderni tapa toimia!

Yhdistys haluaa edistää mentoritoiminnan avulla kuntakohtaisten vanhempainyhdistysten toimintaedellytyksiä, jotta verkosto kehittyy ja vahvistuu sekä oppii tekemään monialaista yhteistyötä.

Vuosikokouksessa 3.3.2020 päätettiin, että yhdistyksen identiteettiä rakennetaan ensisijaisesti alueellisten ja kuntakohtaisten vanhempainyhdistysten yhteistyökumppanina ja mentorina. Mentoritoiminnan keskiössä on yhteistyö eri toimijoiden välillä (esim. yhdistys ja kunta), sekä toiminnan johtaminen, kehittäminen ja arviointi. Painotuksesta huolimatta haluamme olla myös paikallisyhdistysten tukena, joten myös niissä asioissa kannattaa olla yhteydessä!

Yhdistyksen toiminnassa kiinnitetään 2020 erityistä huomiota yhteistyöverkostojen rakentamiseen, tunnettuuden lisäämiseen ja yhteistyöhön toisten vanhempaintoimijoiden kanssa. Toiminnassa pyritään konkretiaan ja tuloksellisiin kohtaamisiin. Yhdistys osallistuu valtakunnallisiin ja paikallisiin tapahtumiin ja tapahtumayhteistyötä tehdään mm. Suomen Vanhempainliiton ja kuntakohtaisten vanhempainyhdistysten/-toimijoiden kanssa. Yhdistys haluaakin löytää oman paikkansa suomalaisessa vanhempaintoiminnassa ja vakiinnuttaa asemansa osaavana ja luotettavana kumppanina - ohjata ja tukea yhteistyön piirissä olevaa kasvavaa verkostoa ja sen kehittymistä. 

2020 yhdistystä johtaa kokenut neljän hengen hallitus.

Mentoriverkosto vahvistuu!

Jotta kasvu olisi mahdollista, haemme ennakkoluulottomasti koko Suomesta uusia jäseniä mentoriverkostoon, myös uudenlaisista kohderyhmistä. 

Meillä on suuri ilo kertoa kahdesta uudesta mentoriverkoston jäsenestä:

Heli Juhola & Kari Helander

Heli haluaa mm. olla mukana tukemassa vanhempainyhdistystoimijoita  eteen tulevissa haasteissa ja miksei myös ilon hetkissä! Kari haluaa mm. antaa vanhemmille yksinkertaisia ja käytännönläheisiä työkaluja, jotka tukevat heidän rooliaan kasvattajina ja antavat eväitä positiiviseen vaikuttamiseen.

Olemme todella iloisia saadessamme heidät verkostoon! Tulemme kuulemaan lisää heidän ajatuksiaan vielä kevään aikana. 

Ole  rohkeasti yhteydessä - he ilahtuvat yhteydenotostasi!

Laita meille viestiä, jutellaan lisää!