Myötätuntoinen vanhempaintoiminnan johtaminen on mahdollista!

18.11.2019

Kuvassa vasemmalta: Margit Sjöroos, Tuula Peltoniemi, Sanna Valtonen, sekä Johanna Laisaari

Vanhempaintoiminnan mentorit osaavat valita historialliset hetkensä. Samaan aikaan kun Huuhkajat varmistivat EM-kisapaikan, mentorit toteuttivat toimintansa ensimmäisen webinaarin. Molempien merkityksellisyys oli taattu!

Suomen Vanhempainliiton liittokokousta edeltävänä iltana pidetyssä webinaarissa oli tarjolla mielenkiintoinen kattaus vanhempaintoiminnan johtamisesta ja myötätuntoisesta vanhemmuudesta. Pohdimme miten hyvällä johtamisella voi vahvistaa eri osapuolten välistä luottamusta ja miten luottamuksellisuus toteutuu arjessa.

Vanhempaintoiminnan johtamisen gurut Johanna Laisaari ja Sanna Valtonen avasivat tuoreen EMBA-tutkintonsa sekä oman kokemuksensa kautta johtamisen haasteita. Webinaarin toiseen aihesisältöön, myötätuntoiseen vanhemmuuteen, paneuduimme oppimisympäristösuunnittelija ja myötätunto-asiantuntija Margit Sjöroosin kanssa. Keskustelussa nousi esiin, että myötätuntoinen vanhempaintoiminnan johtaminen on mahdollista. Se edellyttää niin yksilöiltä kuin yhteisöiltä rohkeutta, yhteisten tavoitteiden systemaattista tietoista ja tunnistettua edistämistä sekä ennakoivaa otetta turvaamaan myös vanhempaintoiminnan tulevaisuus.


Webinaari antoi pohdittavaa vanhempaintoimintaan!

Perustamisestaan lähtien Vanhempaintoiminnan mentorit haluavat kehittyä ja oppia, ja tekevät sen myös heittäytymällä uuteen. Tällä kertaa heittäytyminen onnistui, webinaaria seuranneet saivat evästystä omaan vanhempaintoimintaan. 

Teknisistä syistä kuvatallennus ei mennyt nappiin. Tallenteesta jäi kuitenkin se tärkein, eli ääni. Pääset kuuntelemaan webinaarimme podcastina, kesto 37:29

Ethän epäröi nostaa keskusteluun kuulemastasi nousseita ajatuksia Facebookissa tai Instagramissa. Kiinnitä meidät keskusteluun: #vanhempaintoiminnanmentorit

Kuvassa myös Mika Jokinen. Kuva: Tiina Viljakainen

Jatketaan yhteistä oppimatkaamme vanhempaintoiminnan johtamisesta ja myötätuntoisesta vanhemmuudesta!

Kiitos!

P.S. Kirjapalkinnon arpaonni suosi Anne Haimakaista Haukiputaalta. Onnittelut! 
Kirja on postitettu 18.11.

P.P.S. Webinaarin jälkeen ilta jatkui hyvän ja voimauttavan keskustelun merkeissä verkosto- ja jäsentilaisuudessa. Lämmin kiitos kaikille mukana olleille! Kirjapalkinnon voitti Paula Gassou Turun seudulta. Onnea!

Teksti: vanhempaintoiminnan mentori Tuula Peltoniemi

Haluatko jutella lisää?